Jdi na obsah Jdi na menu
 


05 - Zeleniny či vařivo (Přívary a příkrmy)

114. Kapusta

    Oloupají se zevnější listy, vyřízne košťál, hlávky rozřežou se po délce a vyperou se ve vodě. Kapusta osolí se a vaří ve vodě, pak scedí se a udusí v pánvi na másle nebo sádle. K zlepšení a zvýraznění chuti lze přidati ošlejch na drobno rozsekaný nebo cibuli, čili také česnek s sebou dusiti a kapustu moukou trochu posypati a pak ještě nechat dusit.
178. Bramborové buchtičky
    Uvařené a oloupané brambory promačkej skrze sítko, utři máslo, až se zpění, vraz doň tři vejce, osol to a okořeň květem, dej do toho brambory a promíchej to dobře, by se z toho udělalo těsto. Potom rozválej toto těsto, aby bylo asi na prst tlusté a vykrájej z něho buchtičky (kulaté pomocí sklenky neb také zvláštní formičky). Ty pak upec na pekáči (vymazaném máslem).
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář