Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravidla soutěže

gulas-open-01.jpg

 

      Soutěž Guláš open se koná vždy nejbližší sobotu k Mikuláši, tj. k 6.12.
 
   Soutěží se pouze s hovězím gulášem.
 
   Každý soutěžící se může přihlásit do soutěže v den konání soutěže a to přinesením soutěžního vzorku do restaurace, předem v restauraci, nebo na emailové adrese gulasopen@seznam.cz.
 
   Příjem vzorků probíhá v den konání soutěže od 14:00 do 16:00 hodin v restauraci. Minimální množství guláše je 1,5 litru (2 sklenice od okurek).
 
   Vzorky přebírá pouze pověřená osoba. Ta označí přinesený vzorek startovním číslem, které si soutěžící vylosuje. Startovní čísla jsou tajná, zná je pouze osoba, která vzorky přebírá a personál v kuchyni. Osoby znající startovní čísla nesmí tato čísla zveřejňovat. Vylosované startovní číslo nezná ani soutěžící.
 
   Startovní čísla a jména soutěžících, která patří k sobě, se zveřejní až po ukončení hlasování.
 
   Porota se skládá z hostů a ze soutěžících, kteří jsou přítomni v restauraci. Každý porotce uděluje dva hlasy dvěma různým gulášům, každému guláši po jednom hlasu. Oba hlasy mají stejnou hodnotu a nezáleží na tom, který guláš vyhodnotí jako první a který jako druhý. Nelze udělit dva hlasy jednomu guláši.
 
 
   Po ukončení soutěže se všechen zbylý guláš smíchá dohromady a podává se v restauraci pro všechny porotce, soutěžící a přítomné hosty.

s.g.o-prestice-2.jpg