Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brambory pečené se slaninou a parmazánem

6 větších brambor
15 dkg anglické slaniny
15 dkg parmazánu
 
1 zakysaná smetana
1 stroužek česneku
chilli nebo cayenský pepř
1 lžíce octa
pažitka
bazalka
sůl
 
 

pecene-brambory-02.jpg

   Brambory nařežeme asi po půl centimetru. Dáme pozor, abychom nedořízli až do konce. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do nařezaných brambor.
 

pecene-brambory-03.jpg

   Takto připravené brambory vložíme na pekáček, který jsme si vyložili pečícím papírem, zakápneme olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 220°C.
 

pecene-brambory-04.jpg

   Než se nám brambory upečou, připravíme si smetanový dip. Zakysanou smetanu osolíme, přidáme prolisovaný česnek, bylinky, lžíci octa, dle chuti chilli a dobře promícháme. Hotovou omáčku dáme do lednice.
 

pecene-brambory-05.jpg

   Když jsou brambory pečené, vyndáme je z trouby, posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme na 5 minut zpět do trouby, aby se sýr zapek.
 

pecene-brambory-06.jpg

   Hotové brambory přelijeme smetanovým dipem a podáváme.

pecene-brambory-07.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář