Brambory pečené se slaninou a parmazánem
6 větších brambor
15 dkg anglické slaniny
15 dkg parmazánu
1 zakysaná smetana
1 stroužek česneku
chilli nebo cayenský pepř
1 lžíce octa
pažitka
bazalka
sůl
Brambory nařežeme asi po půl centimetru. Dáme pozor, abychom nedořízli až do konce. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do nařezaných brambor.
Takto připravené brambory vložíme na pekáček, který jsme si vyložili pečícím papírem, zakápneme olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 220°C.
Než se nám brambory upečou, připravíme si smetanový dip. Zakysanou smetanu osolíme, přidáme prolisovaný česnek, bylinky, lžíci octa, dle chuti chilli a dobře promícháme. Hotovou omáčku dáme do lednice.
Když jsou brambory pečené, vyndáme je z trouby, posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme na 5 minut zpět do trouby, aby se sýr zapek.
Hotové brambory přelijeme smetanovým dipem a podáváme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář