Jdi na obsah Jdi na menu
 


Halušky

1kg brambor

cca 500g polohrubé mouky

1 vejce

sůl

 

halusky-01.jpg

   Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, mouku, sůl a zamícháme. Vytvoříme řidší těsto, které odkrajujeme nožem nebo lžičkou z prkýnka na malé kousky do vroucí vody (nebo použijeme síto s velkými dírami). Uvařené halušky vyplavou na hladinu. Vyndáme je sítem, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do mísy.

 

halusky-02.jpg

   Halušky se zelím a slaninou: osmahneme slaninu, přidáme kyselé zelí a smícháme s haluškami.

   Halušky s tvarohem: halušky smícháme s měkkým tvarohem a posypeme osmahnutými kousky špeku.

   Halušky s brynzou: halušky smícháme s brynzou a posypeme osmahnutými kousky špeku. Pokud nemáme brynzu, nebo někomu nechutná, je možné ji nahradit taveným sýrem, který rozehřejeme v kastrůlku.

halusky-03.jpghalusky-04.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář