Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šlejšky

brambory

hrubá mouka

1 vejce

sůl

moučkový cukr

máslo

strouhanka 

 

   Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a na jemno nastrouháme. Do hrnce si dáme vařit vodu, aby vřela, než budou šlejšky připravené (bramborové těsto rychle řídne). Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, hrubou mouku a sůl, vypracujeme těsto.

 

slejsky-01.jpg

   Z těsta vyválíme asi 2 cm silné a 7 cm dlouhé válečky, které naházíme do vroucí vody. Když vyplavou, ještě horké je obalíme ve strouhance.

 

slejsky-02.jpg

   Podáváme posypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář