Bifteky na grilu
Sůl
Máslo
Bobkový list
Jalovec
Šalvěj
Červené suché víno
Slanina nebo pancetta, švarcvaldská šunka
Svíčková
Svíčkovou (můžeme použít bifteky) nakrájíme na plátky, které ovineme plátky slaniny a převážeme kuchyňským provázkem.
Do steaků vetřeme z obou stran olej.
Steaky vložíme do misky, zalijeme červeným vínem, do kterého přidáme bobkový list, jalovec a šalvěj.
Takto připravené maso zakryjeme folií a na 2 – 4 hodiny necháme marinovat v lednici. Maso občas otočíme.
Gril rozpálíme na vysokou teplotu a potřeme olejem.
Maso vyndáme z marinády a osušíme papírovou utěrkou. Steaky z obou stran osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený rošt. Grilujeme 4 – 5 minut, pokud je chceme mít propečené na medium. Kleštěmi obrátíme steaky i na výšku, aby se i slanina opekla dokřupava.
Hotové bifteky přendáme do nízké mísy, potřeme je máslem a necháme 3 – 5 minut v klidu a stáhneme z nich provázky.