Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bifteky na grilu

Sůl

Máslo

Bobkový list

Jalovec

Šalvěj

Červené suché víno

Slanina nebo pancetta, švarcvaldská šunka

Svíčková

svickova-01.jpg

 

Svíčkovou (můžeme použít bifteky) nakrájíme na plátky, které ovineme plátky slaniny a převážeme kuchyňským provázkem.

 

svickova-02.jpg

 

   Do steaků vetřeme z obou stran olej.

 

svickova-03.jpg

svickova-04.jpg

 

  Steaky vložíme do misky, zalijeme červeným vínem, do kterého přidáme bobkový list, jalovec a šalvěj.

svickova-05.jpg

 

   Takto připravené maso zakryjeme folií a na 2 – 4 hodiny necháme marinovat v lednici. Maso občas otočíme.

 

   Gril rozpálíme na vysokou teplotu a potřeme olejem.

svickova-06.jpg

 

   Maso vyndáme z marinády a osušíme papírovou utěrkou. Steaky z obou stran osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený rošt. Grilujeme 4 – 5 minut, pokud je chceme mít propečené na medium. Kleštěmi obrátíme steaky i na výšku, aby se i slanina opekla dokřupava.

 

   Hotové bifteky přendáme do nízké mísy, potřeme je máslem a necháme 3 – 5 minut v klidu a stáhneme z nich provázky.

 

svickova-07.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář