Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamburger

hamburgr-06.jpg

pečivo, bulky
mleté maso
zelenina
dresink dle chutě
 
Pokud si chcete bulky upéct sami, tak na ně potřebujete
 
250 ml mléka
3 lžičky cukru
droždí
500 g hladké mouky
100 ml olivového oleje
1 lžička soli
 

hamburgr-01.jpg

   Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme vykynout. Můžeme přidat semínka (kmín, sezam apod.). Vykynuté těsto rozdělíme na díly a z každého vypracujeme bochánky. Dáme na plech a upečeme.
 

hamburgr-02.jpg

Mleté maso osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z masa uděláme placky a pečeme na grilu.
 

hamburgr-03.jpg

   Po upečení necháme odpočinout a na každý kus můžeme položit plátek sýra.
 

hamburgr-04.jpg

   Zatímco bude maso odpočívat, rozkrojíme bulky a dáme je opéct na gril.
 

hamburgr-05.jpg

   Po opečení do každé bulky dáme maso, polijeme dresinkem a dle chuti poklademe zeleninou (okurka, rajče, zelí,cibule, salát…)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář