Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře pod cihlou

1 celé kuře
pepř černý mletý (nebo koření dle chuti)
hrubozrnná sůl
cihla zabalená do alobalu
 

kure_pod_cihlou_01.jpg

   Omyté a osušené kuře vykostíme. 

kure_pod_cihlou_02.jpg

   Dle chuti okořeníme a osolíme. 

kure_pod_cihlou_03.jpg

   Kuře položíme kůží dolů na rozpálený gril.

kure_pod_cihlou_03a.jpg

kure_pod_cihlou_04.jpg

   Rozprostřené kuře zatížíme cihlou, kterou jsme předem obalili  alobalem.

kure_pod_cihlou_05.jpg

   Až se maso zatáhne a samo se pustí mřížky, tak je po deseti minutách obracíme a opět zatížíme cihlou. Pečeme cca 40 minut.

kure_pod_cihlou_06.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Příspěvek

(Jarda Hujer ml., 10. 5. 2014 13:54)

vypadá do pěkně