Marinovaný grilovaný králík s rozmarýnem
4 králičí stehna nebo 1 králičí zadek (stehna a hřbet)
50 g slaniny
sůl
pár větviček čerstvé rozmarýny
Na marinádu
4 lžíce olivového oleje
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžíce francouzské hořčice
150 ml bílého vína
mletý pepř
3-4 stroužky prolisovaného česneku
pár snítek čerstvého tymiánu
Králičí stehna omyjeme studenou vodou, osušíme a důkladně odblaníme. Můžeme je ještě rozdělit na menší části a protáhnout je proužky slaniny nebo ostrým nožem uděláme do masa otvory, do kterých vsuneme klínek slaniny. Maso ještě protkneme pevnějšími větvičkami rozmarýny, zbytek bylinek použijeme do marinády. V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a přelijeme jí připraveného králíka. Přikryjeme a necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne. Rozpálíme si gril a grilovací mřížku potřeme olejem. Maso nejdříve opečeme ze všech stran ve střední části grilu a potom ho přemístíme blíže ke krajům grilujeme za častého otáčení potírání zbylou marinádou asi 20 minut, dokud není propečené. Upečené porce stáhneme grilu, osolíme a přikryté necháme asi 5 - 10 minut odpočívat. Podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem.
TIP
Místo francouzské hořčice použijte plnotučnou nebo kremžskou a bílé víno nahraďte destilátem nebo červeným vínem.