Jdi na obsah Jdi na menu
 


Citronové kuře

• 6 kuřecích stehen

• 3 lžíce rozmarýnu • 2 stroužky česneku • 4 citrony
• 6 lžic olivového oleje • sůl • pepř • 150 g šalotky
• 200 ml drůbežího vývaru
   Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a rozdělíme v kloubu. Jehličky rozmarýnu nasekáme najemno. Česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a smícháme s rozmarýnem. Kůži na stehnech trochu nadzvedneme a vetřeme pod ni rozmarýnovou směs. Citrony omyjeme horkou vodou. Z jednoho plodu nastrouháme kůru, z dalších dvou vymačkáme šťávu. Celkem osm lžic citronové šťávy smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Na každé stehno vložíme pod kůži k rozmarýnové směsi plátek citronu. Stehna potřeme citronovou marinádou a necháme marinovat v lednici tři hodiny.
   Troubu předehřejeme na 180 ºC (horkovzdušnou na 160 ºC). Šalotky oloupeme, dva citrony nakrájíme na tenké plátky. Kuře i s marinádou dáme do pekáče, osolíme, opepříme, obložíme citronovými plátky a šalotkami a pečeme v troubě asi 20 minut. Nakonec do pekáče přilijeme vývar a pečeme dalších 30 minut. Citronové kuře můžeme podávat s jogurtovým dipem a čerstvou bagetou.