Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krocaní prsa s hlavičkami mladého chřestu

chřest 800 g
krůtí prsa 2500 g
cibule 200 g
worcester 50 g
solamyl 50 g
chilipulver, chili powder 6 g
sůl 20 g
olej stolní 300 g
vývar z hovězích kostí 100 g
 

Krocaní prsa dobře očistíme zbavíme blan,omyjeme a lehounce okořeníme, pokapeme olejem a necháme chvilinku odležet. Připravíme si cibuli kterou jemně nakrájíme. Nyní prsíčka opečeme po obou dvo stranách, asi tak 3min. přihodíme cibulku a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, zahusíme škrobem a ke konci přidáme hlavičky chřestu. Ještě chvilku povaříme. omáčku lze zjemnit smetanou. Při servírování ozdobíme pusinkou šlehačky a zelenou pažitkou.