Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krůtí roláda v srnčím hřbetu

kruti-rolada-v-srncim-hrbetu-01.jpg

5 plátků krůtích řízků

40 dkg anglické slaniny

3 vejce

6 žampionů

10 dkg sýra

Oříšek másla na smažená vejce

Dijonská hořčice

Sůl

Pepř

 

kruti-rolada-v-srncim-hrbetu-02.jpg

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Formu vyložíme anglickou slaninou, kterou necháme překoukat přes okraje formy. Na slaninu přidáme čtyři plátky masa, které také necháme překoukat. Jeden plátek masa a pár plátků slaniny si necháme na překrytí.

 

kruti-rolada-v-srncim-hrbetu-03.jpg

Na maso dáme ve vrstvách anglickou slaninu, sýr, žampiony, smažená vejce, až formu naplníme. Zakryjeme plátkem masa a přesahující slaninou a slaninou, kterou jsme si nechali.

 

kruti-rolada-v-srncim-hrbetu-04.jpg

Dáme péci do trouby asi na hodinu. Šťávu, kterou rolka pustila, slijeme a podle potřeby zredukujeme. Přidáme kousek másla a necháme rozpustit.

 

kruti-rolada-v-srncim-hrbetu-05b.jpg

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.