Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maso na žule

vykostěné kuřecí nohy(i s kůží)
nebo králíčí nohy
rostlinný olej(může být i jiný
na 4-6 porcí asi 2dcl. koření-nahrin(obsahuje různé příchutě)
sůl
česnek 6-8 stroužků
štávu z půlky citronu
trocha worčestru
1 velká lžíce hořčice(používám pikantku).
trocha tvrdého strouhaného sýra
 
brambory(je lepší předvařené)
hranolky
krokety
na salát:
čínské zelí(malá hlávka)
okurek
paprika různé barvy
cibule
plechovka kukuřice
ocet
cukr
sůl
pepř bílý.
 

Marináda:koření,sůl,utřený česnek,šťáva citronová,worčestrová omáčka,hořčice smíchat dohromady a přidat olej,potřeba dobře promíchat.Maso potřeme touto směsí a necháme odležet asi 24hod. Salát je také lepší udělat aspoň několik hod.dopředu, a nechat v chladnu zaležet.Z cukru,soli,pepře,octa, necelé 2dcl.vody namícháme zálivku. Zelí,cibuli,papriku nakrájet nadrobno,okurek nastrouhat,kukuřici vyklopit i se šťávou(bývá jí tam celkem málo).Vše smícháme dohromady. Brambory uvařené tak na půl,oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1cm.silné. V krbu nahřeju desku,to trvá asi 20min.,na ní položím maso(kuře napřed kůží)na desku a 2x s každé strany otčit(trvá asi 10-15min.).Maso posypeme strouhaným sýrem a přikrýt pokličkou. Plátky brambor potřeme zbytkem marinády a klademe na desku,opečeme s obou stran,dáváme přímo na talíře. Přidáme maso,které pustilo mezitím trchu šťávy. Příloha je salát zeleninový a já k tomuto jídlu upřednostňuju 12°černé pivo. Přeju dobrou chuť a můžu doporučit takový oběd nejlépe chutná v přírodě.Víkendy hlavně přes léto,jíme na dvoře v chatce,přátelé se rádi přidají a posezení se většinou protáhne do večera.