Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš s kysanou smetanou

4lžíce vepřového sádla
600g hovézího masa
500g cibule
1lžička soli
1/2lžičky pepře
2lžíce sladké papriky
1špetka česneku v prášku
1/2lžičky mletého kmínu
1/8l vývaru
2lžíce červeného vinného octa
1lžíce hladké mouky
3/8l kysané smetany
 
 
 

 Sádlo rozpalte v kastrolu se silným dnem.Maso nakrájené na větší kousky prudce osmahněte za stálého míchání. Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo,přidejte k masu a nechte 5minut osmahnout do světléhněda.Přidejte koření,vývar,ocet a snížte teplotu.Kastrol přiklopte pokličkou,maso duste do měkka,občas zamíchejte. Mouku s trochou smetany rozkvedlejte a zamíchejte do hotové omáčky. Guláš dochuťte,před servírováním polejte hustou smetanou.