Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš vepřový

750 g vepřové plecegulas-veprovy.jpg
1 lžíce sádla
4 velké cibule
1 lžička mletého kmínu
2 lžičky mletého pepře
1 lžička mletého zázvoru
2 lžičky mleté papriky
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
1 bobkový list, sůl
3 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 kostka polévkového koření
jíška
 
 
Nakrájenou cibuli dáme do tlakového hrnce zesklovatět na rozpuštěné sádlo, potom přidáme na kostky nakrájené maso s kořením. Opečeme po všech stranách, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme horkou vodou, hrnec uzavřeme a dusíme od doby varu asi 25 minut. Pak hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít. Po otevření vyndáme z guláše nové koření, jalovec a bobkový list. Přidáme 1 kostku polévkového koření a kečup. Chvilku necháme přejít varem a zahustíme jíškou. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo s chlebem. Guláš na talíři posypeme strouhaným křenem.
 
POZNÁMKA:  Na fotografii je guláš z poloviny vepřového masa a z vepřových jater.