Guláš z trouby II.
1 kg hovězí kližky
500 g cibule
150 g anglické slaniny
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
drcený kmín
150 g rajského protlaku
2 lžíce gulášového koření
Maso nakrájíme na kousky, dáme do pekáče a osolíme, opepříme a okmínujeme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli. Když začne růžovět, přidáme k ní na kostičky nakrájenou anglickou a dál za stálého míchání smažíme do ztmavnutí cibule (nespálit!). Odstavíme, vmícháme gulášové koření a obsah pánve zamícháme do masa v pekáči. Přidáme protlak a cca 250 ml vody, promícháme, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí masa, občas promícháme a podle potřeby dolijeme vodu (množství upravíme podle požadovaného množství šťávy).
Podáváme s knedlíkem, špeclemi nebo těstovinami.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli. Když začne růžovět, přidáme k ní na kostičky nakrájenou anglickou a dál za stálého míchání smažíme do ztmavnutí cibule (nespálit!). Odstavíme, vmícháme gulášové koření a obsah pánve zamícháme do masa v pekáči. Přidáme protlak a cca 250 ml vody, promícháme, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí masa, občas promícháme a podle potřeby dolijeme vodu (množství upravíme podle požadovaného množství šťávy).
Podáváme s knedlíkem, špeclemi nebo těstovinami.