Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí guláš na pivě

500 g hovězího masa (nejlépe kližky)
10 g sádla
50 g slaniny
1 cibule
česnek
2 lžíce strouhankového chleba
2 dl světlého piva (nikoli však plzeňské)
sůl
mletá paprika
špetka mleté pálivé papriky
pepř
 
 

    Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, kostičky vyjmeme, na vytaveném tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme naklepané na kostky nakrájené maso, osmažíme je a dusíme zvolna pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Potom vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme. Po chvilce přidáme strouhaný chléb, prolisovaný česnek, pepř, trochu piva a dusíme. Guláš občas zamícháme a podlijeme pivem. Na sádle zpěníme trochu mleté papriky, hned ji vmícháme do guláše a necháme přejít varem. Na talířích guláš posypeme vytavenými kostičkami slaniny. Podáváme se slaným pečivem nebo vařenými brambory.