Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uherský guláš

Brambory loupané 280g
Cibule 100g
Hovězí maso přední bez kosti 200g
Kmín 0,80g
Majoránka 0,40g
Mouka hladká 32g
Paprika mletá sladká 12g
Papriky čerstvé 60g
Pepř mletý 0,40g
Rajčata 60g
Sůl 12g
Tuk 60g
Vepřový bok s kostí 200g
Voda 320ml
 

1 porce 198 g z toho 46 g masa (4ks) 213 g z toho 62 g masa (4ks) Dva kousky hovězího a dva kousky vepřového masa přelité omáčkou se zeleninovou vložkou a bramborami. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Omáčka je načervenalá, lesklá tukem,výrazně kořeněná a hustší

 

Opláchnuté maso hovězí i vepřové nakrájíme na kostky průměrně po 25 g( vždy 2 ks hovězího a 2ks vepřového na porci).Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno,osmažíme na 2/3 tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a v tom základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso.Pak je zalijeme malým množstvím vlažné vody,okořeníme pepřem a kmínem,přikryjeme poklicí a dusíme. K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dusíme dále.,až je i bůček poloměkký.Pak přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky a očištěná,na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky.Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z 1/3 dávky tuku a z prosáté mouky a společně dovaříme do měkka.Guláš okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme. Vhodná příloha: chléb,pečivo.