Uherský guláš
1 porce 198 g z toho 46 g masa (4ks) 213 g z toho 62 g masa (4ks) Dva kousky hovězího a dva kousky vepřového masa přelité omáčkou se zeleninovou vložkou a bramborami. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Omáčka je načervenalá, lesklá tukem,výrazně kořeněná a hustší Opláchnuté maso hovězí i vepřové nakrájíme na kostky průměrně po 25 g( vždy 2 ks hovězího a 2ks vepřového na porci).Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno,osmažíme na 2/3 tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a v tom základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso.Pak je zalijeme malým množstvím vlažné vody,okořeníme pepřem a kmínem,přikryjeme poklicí a dusíme. K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dusíme dále.,až je i bůček poloměkký.Pak přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky a očištěná,na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky.Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z 1/3 dávky tuku a z prosáté mouky a společně dovaříme do měkka.Guláš okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme. Vhodná příloha: chléb,pečivo.