Fiesta Fajitas
olej
maso hovězí 1 kg
pepř mletý
chilipulver, chili powder 1 lžíce
cibule 3 ks
paprika zelená velká 1 ks
česnek 3 stroužek
sůl
tortillas 12 ks
Ze svíčkové nakrájíme plátky jako na bifteky (asi 2 cm silné), v míse promícháme olej s chilipulverem (pod tímto názvem se v dozičkách prodává směs mleté aromatické mexické chile papričky guajillo s glutamanem a sušeným česnekm, podobná je směs cajun), přidáme bifteky, dobře promícháme a necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc zaležet. Nemáme-li chilipulver, použijeme chile papriku pálivou mletou, přidáme trochu dobromysli a drceného kmínu, prolisujeme jeden stroužek česneku a utřeme. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na plátky, česnek rozdrtíme, očištěnou papriku nakrájíme na proužky. V pánvi rozpálíme trochu oleje a bifteky postupně po obou stranách opečeme. Opečené dáváme na prkénko, kde je nakrájíme na proužky silné 2 cm. Pak do pánve přidáme olej, rozpálíme a přidáme papriky a cibuli a osmažíme až papriky měknou a cibule se chystá zlatovět. Přidáme česnek, trochu za stálého míchání osmažíme, teprve teď osolíme, přidáme nakrájené maso a všechnu šťávu, kterou na prkénko vypustilo, znovu opečeme, dochutíme a podáváme s torillami (tortilly se občas dostanou opečené a dehydratované buď samotné, nebo jako součást mexických "Tacos" v krabici).