Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí kýta

4 hovězí plátky (z vrchního šálu)
sůl
mletý pepř
hladká mouka
100 g sádla
120 g cibule
mletá sladká paprika
kmín
majoránka
100 g zelených paprik
100 g rajčat (nebo 150 g sterilovaného leča)
2 stroužky česneku
ze dvou vajec krupicové noky
3/4 l vývaru
 

 

Hovězí plátky naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na horkém tuku opečeme po obou stranách dočervena. Přeložíme je do nádoby z jenského skla. Ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou a vložíme plátky masa. Přidáme kmín, majoránku, pokrájené papriky a rajčata (nebo lečo), rozetřený česnek a podlijeme polovinou vývaru. Dusíme na malém plaménku, až maso změkne. Potom plátky vyjmeme, na míse poklademe krupicovými noky velikosti koblížku, které jsme uvařili ve druhé polovině zředěného vývaru. Plátky podáváme podlité vlastní šťávou.