Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí pečeně s hříbky

750 g zadního hovězího masa hovezi-pecene-s-hribky.jpg
50 g slaniny
200 g cibule
100 g oleje
100 g másla
300 g čerstvých nebo mražených hříbků
sůl
mletý pepř
voda nebo vývar na podlévání


Postup:
Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a protkneme klínky slaniny. Osolíme a opepříme. Větší část cibule (150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme. Přidáme maso a společně krátce opékáme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme. Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí orestujeme na másle. Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně.

Příloha:
vařené brambory, různé druhy knedlíků, bramborové krokety, bramborová kaše, zeleninové saláty

Obměna:
Omáčku můžeme na závěr zalít smetanou, získá tak velmi jemnou chuť.