Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maso pečené přes noc

 

Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření přikolpíme. Doposud si říkáte že nic nového, ale pozor! Teď přijde to hlavní! Vložíme do trouby (bohužel pouze do elektrické, plynová není vhodná). Termostat nastavíme cca na 70 -90 st. C a pak se obrníme trpělivostí a nenačuhujeme každých 5 minut pod pokličku! Necháme to pěkně přes noc dělat co to umí. Ráno je maso pěkně měkké (taky jsem tomu nechtěl věřit) a v kastrolu je vrstva vynikající šťávy. Vyjmeme maso, zelninu propasírujeme přez sítko, podle množství žroutů naředíme vodou na potřebný objem, zahustíme, dochutíme, přidáme smetanu, maso nakrájíme (bacha fakt se rozpadá, i kližka) a vrátíme do hrnce, mňam. Takto upravovat maso lze s mnoha jinými koncovkami, však si poradíte.

 

 

 

 

 

Autor: Možný

 

 

Hovězí maso dle peněženky
kořenová zelenina
cibule
bobkový list (dle obliby
já dávám tak 5 ks.)
nové koření (totéž co výše)
pepř celý (totéž)
sůl
smetana (klidně i kysaná)
ocet (citronová šťáva)
hotová světlá jíška (dlabu na to patlat se s ní)
toto je příklad variantně se dá vytvořit i mnoho jiných dobrot