Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masová roláda

Hovězí maso
vepřové maso
kuřecí řízky
klobása
hořčice
sůl
pepř
tuk
cibule
uzená slanina
hladká mouka
koření na steaky
(nakládaný zelený pepř)
 

Hovězí maso ( nejlepší je nechat si ho nechat uříznout v řeznictví tak, aby se dalo použít na roládu) naklepeme větší plát. Posolíme, posolíme a potřeme hořčicí. Potom naklepeme vepřové maso ( nejlepší jsou řízky z plecka ) položíme na hovězí maso, posolíme a potřeme hořčicí. Na toto položíme naklepané kuřecí řízky, které posolíme, opepříme a posypeme kořením na steaky. Kdo má rád pikantnější tak ještě přidá nakládaný zelený pepř. No a na závěr položíme plátky uzeného špěku a klobásu. Vše se pořádně upraví do rolády dá se do pekáče, kam jsme dali tuk a vodu a nechá se v troubě nejdříve podusit a potom se to dopeče. Hotové maso se vyjme a uděláme štávičku. Můžete konzumovat s rýží nebo jsou vhodné i brambory a je to poživatelné i za studena.