Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řezy se svíčkové pošírované v červeném víně

hovězí svíčková 2000 g
olej stolní 200 g
sůl 30 g
pepř mletý 1 g
paprika mletá sladká 5 g
víno červené 200 ml
olej 50 g
mouka 10 g
pepř 1 g
pepř zelený 1 g
koňak 50 ml
vývar z vepřových kostí 150 g
citronová šťáva 100 ml
mrkev 250 g
květák 250 g
brokolice 250 g
máslo 100 g
cukr 20 g
pórek 500 g
beschamel 100 g
sýr eidamský 300 g
 

Svíčkovou ve dvou kusech okořeníme minutkovou solí a opečeme na plátu. Pečeme anglickým způsobem.Krvavé tournedos pošírujeme v červeném víně.Na oleji cognakem flambujeme červený a zelený pepř. Zasypeme moukou a zalijeme vývarem,ochutíme citr. štávou. Vařené růžičky květáku a brokoli,soudky z mrkve ohřejeme na másle a dochutíme trochou cukru. Lodičky z mladého porku naplníme bechamelem se sýrem a gratinujeme.