Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rolky z hovězího masa s mrkví a meruňkovou rýží

250 g mrkve
2 cibule
1 lžíce másla
1/2 l slepičího vývaru
100 g sušených meruňěk
150 g dlouhozrnné rýže
400 g mletého hovězího masa
lžička soli
1/4 lžičky cukru
1/4 lžičky pepře
1/2 lžičky kari
vejce
2 lžíce oleje
 

Očištěnou mrkev a cibuli nakrájejte na kostičky, poduste na másle do sklovita a podlijte 4 lžícemi vývaru a duste 10 minut. Zbývající vývar uveďte k varu. Meruňky pokrájejte nadrobno, spolu s rýží vsypte do vývaru a na mírném ohni vařte. Mleté hovězí maso propracujte s kořením, vejcem a zeleninou. Mokrýma rukama utvořte rolky velké jako palec. Na rozpáleném oleji rolky opečte ze všech stran dozlatova. Rolky připravte na talířích k podávání. Výpek svařte s trochou vody a šťávou rolky přelijte. rýžy ochuťte a podávejte.