Smažená roštěná v jemném těstíčku s bylinkami
vejce 5 ks
mouka hladká 200 g
víno bílé 100 ml
pažitka 10 g
šalvěj 3 g
rozmarýn 3 g
sůl 10 g
sýr eidamský 150 g
olej 500 g
salát hlávkový 5 ks
mouka kukuřičná 800 g
kukuřice 400 g
žloutek 5 ks
sůl 20 g
pepř bílý 1 g
mléko 100 ml
Jeden řez z nízkeho roštěnce lehce naklepeme a osolíme.Potom obalíme v těstíčku z vajec,mouky,bílého vína,eidamu a koření. Smažíme pozvolna ponořené v rozpáleném oleji. Kukuřičné placičky připravíme z kukuřičné mouky a celých zrníček sterilované kukuřice. Do těstíčka přidáme pouze žloutky,bílý pepř a trochu mléka. Placičky pečeme ve tvořítkách pro lívance.
CHARAKTERISTIKA : Roštěná v těstíčku je růžová. Těstíčko je nadýchané a křupavé,zevnitř vláčné od masové štávy. Tranžírovanou roštěnou klademe na listy hl.salátu. Na porci podáváme tři kukuřičné placičky.