Domácí paštika
cca 500g masa (bůček)
cca 500g jater (kuřecí)
2 lžíce sádla
1 cibule
cca 6 kuliček jalovce
cca 6 kuliček nového koření
½ lžičky mletého pepře
sůl
bobkový list 1-2 ks
1 lžičku tymiánu,případně rozmarýnu
Na rozpuštěném sádle necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme nakrájená kuřecí játra, koření a orestujeme do měkka. Přidáme nakrájený pečený bůček a necháme restovat dalších cca 5 minut.
Z této připravené směsi vybereme koření a můžeme vše vložit do mixéru. Důkladně rozmixujeme aby nám vzikla jemná kompaktní směs. Tuto ihned dáváme do sklenic,které jsme si předem sterilizovali. Naplněné sklenice vložime do hrnce s vodou tak aby byly do poloviny ponořené. Sterilizujeme cca 2 až dvě a půl hodiny na velmi mírném ohni.
Na tuto paštiku můžeme použít jakékoli jiné maso i játra dle chuti. Samozřejmě pak zohledníme poměr koření.