Jdi na obsah Jdi na menu
 


Confit z králíka s fenyklem, šalotkou a brambory

 

1 králík
0,5 kg fenyklu (bulva)
0,2 kg šalotky
cca 0,5 kg brambor (grenaile nebo ratte)
3 stroužky česneku
čerstvý tymián, rozmarýn, šalvěj,
4ks bobkového listu
pepř dle chuti
30 g mořské sůl hrubé
2l olivový olej Sansa

Králíka omyjeme, očistíme a rozdělíme na menší porce. Pak porce osolíme a opepříme. Vložíme je do většího pekáčku/kastrolu, na ně naskádáme půlky fenyklu a napůl rozkrojeou oloupanou šalotku a rozpůlené brambory.  Vše zalijeme olivovým olejem (nemusí být extra virgin) a přidáme koření a bylinky. Pozvolna, při cca 80 stupních , vaříme v oleji doměkka = konfitujeme. Postupně vyndáváme zeleninu, která je již měkká a na závěr králíka. Zeleninu osolíme a opepříme a před podáváním zprudka opečeme, stejně jako porce králíka, na teflonové pánvi. Vše vyskládáme na talíř, posypeme nasekanou pažitkou a můžeme ještě zakápnout olivovým olejem extra virgin.