Králík na česneku a rozmarýnu
4 porce králíka
1 hlavička česneku
2 mladé cibulky
pár snítek rozmarýny
sůl
mletý pepř
4 lžíce oleje
100 g slaniny (špeku)
100 ml bílého suchého vína
1 lžíce másla
trochu vody nebo vývaru na podlití
Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou usekané rozmarýny. Vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí a přidáme zbylé celé stroužky česneku a rozpůlené cibulky. Přikryjeme a necháme marinovat. V kastrole rozpálíme olej, osmahneme na něm ze všech stran porce králíka, přidáme marinádu a posypeme rozmarýnou. Přidáme máslo, podlijeme a pečeme pod poklicí do změknutí. Na závěr krátce dopečeme bez poklice.