Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králík se zázvorem

králík 1 ks
víno bílé 2 dcl
vývar
olej
česnek 3 stroužek
cibule
zázvor
estragon
sůl
houby
 

Králíka prošpikujeme slaninou, ale většinou se mi nechce, tak ji nakrájím na kostičky a dám ji pod králíka. Pak ho osolím, posypu zázvorem a v pekáčku s trochou oleje ho vložím do rozpálené trouby. Za chvíli ztlumím plamen a pekáček přiklopím. Zatím povařím ve vodě houby s půlkou vývaru. Když se začne králík připalovat, podliju ho vývarem s houbami, po hodině přidám cibulky, tři nasekané stroužky česneku a podliju bílým vínem. Po půl hodině pekáč odklopím, přidám estragon a nechám maso zčervenat. Podávám s bramborovým knedlíkem a nescezenou omáčkou.