Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roláda z mletého masa 1

50 dkg mletého masa mix
2 housky
šálek mléka
sůl
pepř
4 stroužky česneku (případně množství podle libosti)
1/2 lžičky drceného kmínu
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 vece

Náplň:
25-30 dkg kuřecích řízků (mohou být i vepřové)
10 dkg šunky
10 dkg žampiónů
1 PL lžíce másla
2 vejce

 
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, utřeným česnekem, přidáme v mléce rozmočené housky, vejce, hladkou mouku a směs dobře promícháme, případně podle potřeby zahustíme strouhankou. Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdelníkový plát, pokryjeme tenkými plátky masa, osolíme je, potřeme utřeným česnek z jednoho stroužku. Maso pokryjeme plátky šunky a na ně smaženici z žampiónů nakrájených na plátky, lehce osolených a opečených na másle a zahuštěných vejci. Pomocí fólie sekanou svineme, trochu smáčkneme, aby v ní nebyly vzduchové mezery a vložíme na pekáč. Pečeme na rozehřátém oleji či sádle nebo jen podlejeme vodou. Pečeme velmi pomalu, aby se propeklo maso uvnitř. Ke konci pečení přidáme teplotu, aby se vytvořila zlatá kůrčička.