Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná

sekana-01.jpg

1 kg mletého masa, nejlépe hovězí s vepřovým napůl
2 syrové vejce
majoránka
sůl
pepř
strouhanka
cibule
tuk na vymazání pekáče
slanina
6 vařených vajec
 
   Do mletého masa dáme jedno syrové vejce, majoránku, cibuli, pepř, sůl a dobře promícháme. Podle potřeby přidáme strouhanku, když je směs řídká.
 

sekana-02.jpg

   Ze směsi uděláme šišku, do které dáme vařená vejce a dobře uzavřeme. Přendáme do vymaštěného pekáče, pomažeme vajíčkem a povrch poklademe plátky špeku nebo slaniny. Dáme péct na cca 200 stupňů.

sekana-03.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář