Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bábovka

masita-babovka-02.jpg

 
1 uzené vepřové koleno
1 syrové vepřové koleno
3 4 vepřové pacičky
20 dkg anglické slaniny
sůl
5 kuliček nového koření
2 střední cibule
4 bobkové listy
pepř celý
1 nakládaná zelenina (Moravanka)
 
 

masita-babovka-01.jpg

     Koleno a pacičky uvaříme s cibulí a kořením. Uzené koleno uvaříme samostatně. Necháme vychladnout. Kolena nakrájíme na větší kousky. Formu na bábovku vyložíme anglickou slaninou a pak vkládáme nakrájené maso a zeleninu. Je lépe použít silikonovou formu, ze které se bábovka lépe vyklopí.
    Vše zaléváme vývarem, do kterého jsme vlili lák z nakládané zeleniny a ze kterého sebereme tuk. Po úplném vychladnutí necháme ztuhnout v lednici. Než vyklopíme bábovku na talíř, seškrábneme zbývající ztuhlý tuk.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář