Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chilská jehla

vepřové maso (krkovice)
solamyl
cibule
žampiony
červené nakládané fazole
feferonky
anglická slanina
pepř
sůl
 
   Maso, část slaniny, část žampionů a cibuli napícháme na jehlu, okořeníme a na pánvi opečeme. Přikryjeme poklicí a pak asi 7-10 minut podusíme. Potom jehlu vyndáme, na tuk co je v pánvi dáme zbytek nakrájené slaniny, žampiónů a jednu feferonku. Orestujeme, přidáme fazole i s nálevem, to vše znovu orestujeme, dochutíme a na to položíme ty opečené špízy. Přikryjeme poklicí a opět asi 5-10 minut podusíme. Během dušení špízy obracíme. Na talíři špíz přelijeme omáčkou a podáváme s rýží nebo americkými bramborami.