Krkovička plněná houbami
4 silnější plátky krkovičky
Sušené houby
Dijonská hořčice
1/2 l vývaru
Sůl
Pepř
2 lžíce sádla
2 střední cibule
Česnek
Bylinky (bazalka, pažitka…)
Sušené houby si napřed namočíme.
V silnějším plátku si vytvoříme kapsu.
Takto vytvořenou kapsu osolíme, opepříme a vytřeme lžičkou dijonské hořčice.
Mezi tím si nakrájíme cibulku. Na pánvi rozpustíme lžíci sádla, na kterém necháme třetinu nakrájené cibule zesklovatět, přidáme namočené a vymačkané houby a vše orestujeme. Když máme směs orestovanou, přidáme bylinky.
Kapsu v plátkách naplníme připravenou směsí.
Naplněné plátky okořeníme solí a pepřem i z venkovní strany a vložíme na pekáč, kam jsme dali lžíci sádla a zbytek cibule. Lehce podlijeme vývarem a vložíme do trouby.
Při pečení obrátíme.
Když je maso měkké, výpek slijeme na pánev nebo do kastrůlku, přidáme zbytek vývaru, hrst sušených hub, dochutíme trochou česneku a dle chuti dosolíme, opepříme a přidáme bylinky. Můžeme zjemnit kouskem másla. Dle potřeby zahustíme.
Jako přílohu můžeme použít rýži, bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo i bramborový knedlík.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář