Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krkovička s parmazánem a pršutem

Plátky krkovičky
Pršut nebo pancetta
Parmazán
cibule
Sůl a pepř
Máslo
Čerstvá nebo sušená bazalka  

 

krkovicka-s-parmazanem-01.jpg

   Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme.
 

krkovicka-s-parmazanem-02.jpg

  Pancettu (pršut) nakrájíme na tenké plátky.
 

krkovicka-s-parmazanem-03.jpg

   Připravevé maso posypeme parmazánem a poklademe nakrájenou pancettou nebo pršutem.
 

krkovicka-s-parmazanem-04.jpg

   Plátky přehneme a spíchneme párátky.
 

krkovicka-s-parmazanem-05.jpg

   Kousek pancetty nakrájíme na kostičky a vysmahneme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a necháme změknout. Na dochucení přidáme trochu bazalky. Použil jsem sušenou. Takto připravenou směs dáme zatím stranou.
 

krkovicka-s-parmazanem-06.jpg

    Na pánev, kde jsme restovali pancettu s cibulí, přidáme tuk a začnem smažit krkovičku. Když se maso zatáhne, přiklopíne poklicí a podusíme.

 

krkovicka-s-parmazanem-07.jpg

         Občas podlijeme, nelépe vývarem, aby se nám udělal pěkný sosík. Na konec přidáme pro zjemnění kousek másla a dochutíme bazalkou.

 

krkovicka-s-parmazanem-08.jpg 

    Mezi tím si připravíme přílohu dle chuti.

  

 krkovicka-s-parmazanem-09.jpg 

    Maso můžeme nechat v celku, nebo nakrájet na plátky.

 

krkovicka-s-parmazanem-10.jpg 

    Na konec na maso přidáme předem připravenou směs z pancetty a cibule.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář