Krkovička s parmazánem a pršutem
Plátky krkovičky
Pršut nebo pancetta
Parmazán
cibule
Sůl a pepř
Máslo
Čerstvá nebo sušená bazalka
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme.
Pancettu (pršut) nakrájíme na tenké plátky.
Připravevé maso posypeme parmazánem a poklademe nakrájenou pancettou nebo pršutem.
Plátky přehneme a spíchneme párátky.
Kousek pancetty nakrájíme na kostičky a vysmahneme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a necháme změknout. Na dochucení přidáme trochu bazalky. Použil jsem sušenou. Takto připravenou směs dáme zatím stranou.
Na pánev, kde jsme restovali pancettu s cibulí, přidáme tuk a začnem smažit krkovičku. Když se maso zatáhne, přiklopíne poklicí a podusíme.
Občas podlijeme, nelépe vývarem, aby se nám udělal pěkný sosík. Na konec přidáme pro zjemnění kousek másla a dochutíme bazalkou.
Mezi tím si připravíme přílohu dle chuti.
Maso můžeme nechat v celku, nebo nakrájet na plátky.
Na konec na maso přidáme předem připravenou směs z pancetty a cibule.