Pečená vepřová kolena
4 - 5 zadních vepřových kolen
1 lžíce hrubé mořské soli
4 – 5 bobkových listů
20 kuliček jalovce
Celý pepř
5 kuliček nového koření
½ lžičky drceného čili
4 lžíce restované cibule
2 lžíce dijonské hořčice
½ dcl oleje
Napřed si v hmoždíři připravíme směs koření. Vezmeme lžíci hrubé mořské soli, do které rozlámeme bobkové listy, přidáme jalovec, celý pepř, nové koření a drcené čili nebo kayenský pepř. Vše podrtíme na hrubou směs a do takto připravené směsi přidáme restovanou cibuli a opět podrtíme. Pak přidáme hořčici, promícháme a přilijeme olej.
Když máme připravené koření, očistíme kolena, vykostíme je a z kostí připravíme vývar. Ten uchováme a použijeme při jiné příležitosti, například do omáček.
Kůži na kolenech nařežeme, vetřeme směs koření a necháme odležet.
Vložíme do trouby a dáme péct. Občas kolena polijeme výpekem.
Když jsou kolena pečená, nakrájíme je na plátky a podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář