Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špízy souvlaki

500 g masa (vepřové krkovice nebo zadního jehněčího)

podle chuti papriku,
cherry rajčátka
cibuli
olivy.
 
Na marinádu
 
100 ml olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy,
lžičku soli
lžičku bílého pepře
2 lžičky oregana
2 bobkové listy
lžičku plnotučné hořčice.
 

    Maso nakrájejte na kostičky velké asi 3 x 3 centimetry. Všechny ingredience na marinádu smíchejte ve větší misce dohromady. Do marinády vložte nakrájené maso a vše promíchejte. Misku přikryjte pokličkou nebo potravinovou fólií a uložte asi na 1,5–2 hodiny odpočinout do lednice. Pokud na špízy používáte klasické dřevěné špejle, namočte je na chvíli do vody, a pak je potřete olejem. Papriky a cibuli nakrájejte na větší kousky. Marinované maso vyndejte z lednice, napíchejte ho spolu s paprikami, cibulí, rajčátky a olivami na špejle a ihned vložte na gril. Hotové jsou asi za 10–15 minut. Jako příloha se skvěle hodí řecký salát nebo tzatziki.