Velikonoční nádivka
cca 500 g bůčku
cca 500 g uzeného masa
10 vajec
cca 10 rohlíků nebo veku
majoránka, sůl, pepř
můžeme přidat nasekané mladé kopřivy nebo nať medvědího česneku
Do osolené vody dáme vařit uzené a bůček. Po uvaření do měkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Rohlíky také nakrájíme na kousky, dáme do mísy spolu s masem, žloutky z vajec, majoránkou, solí, pepřem a zelenými bylinkami dle chuti a možností. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Sníh přidáme do mísy k ostatním surovinám spolu s trochou vývaru z masa a vše dobře promícháme. Pokud je směs moc řídká, přidáme rohlík, pokud hustá přidáme vývar.
Směs nalijeme do pekáče vymazaného tukem, nebo jej také můžeme vyložit pečícím papírem.
Pečeme na 200 stupňů do zlatova.