Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční nádivka

nadivka-01.jpg

cca 500 g bůčku

cca 500 g uzeného masa

10 vajec

cca 10 rohlíků nebo veku

majoránka, sůl, pepř

můžeme přidat nasekané mladé kopřivy nebo nať medvědího česneku

 

nadivka-02.jpg

Do osolené vody dáme vařit uzené a bůček. Po uvaření do měkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Rohlíky také nakrájíme na kousky, dáme do mísy spolu s masem, žloutky z vajec, majoránkou, solí, pepřem a zelenými bylinkami dle chuti a možností. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

 

nadivka-03.jpg

Sníh přidáme do mísy k ostatním surovinám spolu s trochou vývaru z masa a vše dobře promícháme. Pokud je směs moc řídká, přidáme rohlík, pokud hustá přidáme vývar.

 

nadivka-04.jpg

Směs nalijeme do pekáče vymazaného tukem, nebo jej také můžeme vyložit pečícím papírem.

Pečeme na 200 stupňů do zlatova.

nadivka-05.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář