Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kančí kýta s brusinkovou omáčkou, pošírovanou hruškou

kančí kýta 2000 g
sůl 30 g
zelenina kořenová 150 g
cibule 100 g
sádlo škvařené 150 g
divoké koření 3 g
citron 50 g
vývar z hovězích kostí 1200 g
mouka hladká 50 g
brusinky 150 g
rybízová povidla 150 g
pomeranč 55 g
křen 20 g
víno červené 100 g
hrušky 769 g
máslo 200 g
víno bílé 200 g
citronová šťáva 300 g
sherry 100 g
jeřabiny 300 g
rozmarýn 40 g
 

Kančí kýtu dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkovým kompotem, rybízovým džemem, pomerančovou šťávou, strouhaným křenem a červeným vínem. Omáčku doděláme obvyklým způsobem, omáčka je pikantní (ne příliš hustá). Jako doplněk dáváme pošírovanou hrušku, plněnou jeřabinami.