Plátky z divočáka, brambory s rozmarýnem a omáčka z červeného vína
400g kančího masa
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
8 kuliček pepře
1 lžíce hrubé mořské soli
Špetka rozmarýnu
Olej na smažení
0,5 l červeného vína
Sůl
Pepř
Špetka třtinového cukru
1 lžíce másla
5 středních brambor
3 stroužky česneku
1/5 dcl olivového oleje
Rozmarýn
Koření vložíme do hmoždíře a podrtíme. Takto připravenou směsí okořeníme připravené maso a necháme je stranou.
Dáme vařit brambory a mezitím si nakrájíme česnek na hrubo.
Brambory uvaříme na půl, nakrájíme na větší kusy a vložíme do hrnce. Přidáme česnek, rozmarýn a zalijeme olivovým olejem. Hrnec přiklopíme puklicí a brambory důkladně protřepeme, až je vše dobře promícháno. Vysypeme na pekáč vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme na 220°C cca ½ hodiny.
Na rozpálený tuk vložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho a dáme stranou na teplé místo.
Pánev po steaku zbavíme přebytečného tuku, přilijeme víno, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a vše svaříme na 1/3. Poté vmícháme do bublající omáčky také studené máslo a můžeme podávat.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář