Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plátky z divočáka, brambory s rozmarýnem a omáčka z červeného vína

platky-z-divocaka-brambory-s-rozmarynem-a-omacka-z-cerveneho-vina-01.jpg

 
400g kančího masa
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
8 kuliček pepře
1 lžíce hrubé mořské soli
Špetka rozmarýnu
Olej na smažení
 
0,5 l červeného vína
Sůl
Pepř
Špetka třtinového cukru
1 lžíce másla
 
5 středních brambor
3 stroužky česneku
1/5 dcl olivového oleje
Rozmarýn
  

platky-z-divocaka-brambory-s-rozmarynem-a-omacka-z-cerveneho-vina-02.jpg

   Koření vložíme do hmoždíře a podrtíme. Takto připravenou směsí okořeníme připravené maso a necháme je stranou.

platky-z-divocaka-brambory-s-rozmarynem-a-omacka-z-cerveneho-vina-03.jpg

   Dáme vařit brambory a mezitím si nakrájíme česnek na hrubo.

platky-z-divocaka-brambory-s-rozmarynem-a-omacka-z-cerveneho-vina-04.jpg

   Brambory uvaříme na půl, nakrájíme na větší kusy a vložíme do hrnce. Přidáme česnek, rozmarýn a zalijeme olivovým olejem. Hrnec přiklopíme puklicí a brambory důkladně protřepeme, až je vše dobře promícháno. Vysypeme na pekáč vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme na 220°C cca ½ hodiny.

platky-z-divocaka-brambory-s-rozmarynem-a-omacka-z-cerveneho-vina-05.jpg

   Na rozpálený tuk vložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho a dáme stranou na teplé místo.

platky-z-divocaka-brambory-s-rozmarynem-a-omacka-z-cerveneho-vina-06.jpg

   Pánev po steaku zbavíme přebytečného tuku, přilijeme víno, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a vše svaříme na 1/3. Poté vmícháme do bublající omáčky také studené máslo a můžeme podávat.

platky-z-divocaka-brambory-s-rozmarynem-a-omacka-z-cerveneho-vina-07.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář