Jdi na obsah Jdi na menu
 


Srnčí na hříbkách

   Srnčí plece zbavíme kostí, blan a pokrájíme na kostky jako na guláš. Na rozpáleném sádle usmažíme celer, petržel, mrkev a cibuli do červena. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, několik zrnek pepře, bobkový list, nové koření a tymián. Usmažené zastříkneme octem a zalijeme vývarem. Vložíme zvěřinu, osolíme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou. Přídáme 3 lžice červeného vína, podle chuti citrónovou šťávu a dobře povaříme. Povařenou omáčku přecedíme a přidáme čerstvé, na plátky nakrájené a na másle usmažené hříbky. Stejným způsobem připravujeme maso dančí nebo jelení.
 
Autor: Kuchařské předpisy od Josefa Hřebce, první vydání 1952