Jdi na obsah Jdi na menu
 


Srnčí sekaná a karbanátek

    Zvěřinu máčíme 2 hodiny ve studené vodě, zbavíme blan, vykostíme, přidáme srdce, játra a 30 dkg vepřového masa se 3 namočenými žemlemi. Vše pomeleme na strojku. Přidáme do červena osmaženou cibulku, mletý pepř, sůl, strouhanou citrónovou kůru, 10 dkg na kostky nakrájené slaniny, syrové vajíčko a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme strouhanou housku. Uděláme dlouhou šišku, kterou pečeme na dobře vymaštěném pekáči asi hodinu. Při pečení podléváme vývarem. Srnčí karbanátky připravujeme stejně jako srnčí sekanou. Uděláme karbanátky, které obalíme jako řízek a smažíme na rozpáleném tuku asi 5 minut. Příloha: bramborová kaše a brusinky.
 
Autor: Kuchařské předpisy od Josefa Hřebce, první vydání 1952