Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí jogurt bez jogurtovače

 

jogurt-01.jpg

   Do hrnce nalijeme mléko a zahřejeme na 85° C. (Z mléka stoupá pára, kolem okraje se tvoří bublinky a vytvoří se škraloup). Pokud chceme jogurt krémovější, použijeme kondenzované mléko nebo mléko sušené. Na sladký jogurt můžeme přidat sladké kondenzované mléko, cukr nebo vanilkový cukr.

jogurt-03.jpg

   Ohřáté mléko necháme zchladnout na 55° C. Jako startér použijeme čerstvý bílý jogurt. Použil jsem asi 250 g na 2 litry mléka.  Ten rozmícháme vidličkou v misce, přidáme stejné množství ohřátého mléka a promícháme. Takto připravený startér vlijeme do ohřátého mléka.

jogurt-04.jpg

   Dobře promíchanou směs dáme na teplé místo. Můžeme použít radiátor, nebo troubu, kterou nastavíme na 35° C.

jogurt-06.jpg

jogurt-07.jpg

   Hotový jogurt ještě můžeme dochutit dle chuti. Například s kousky čokolády, mameládou

jogurt-06b.jpg

   Nebo s borůvkami, které rozvaříme s trochou vody a cukrem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář