Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ovocný koláč z ovesných vloček

ovocny-kolac-z-ovesnych-vlocek-01.jpg

Ingredience korpus:

 

2 pol. lžíce polohrubé mouky

3 pol. lžíce hladké špaldové mouky

4 pol. lžíce mletých ovesných vloček

2 pol. lžíce třtinového cukru

1 pol. lžíce medu

1 káv. lžička mleté skořice

7 pol. lžic oleje

1 vajíčko

½ hrnku mléka

½ balíčku prášku do pečiva

 

Ingredience krém:

 

1 puding

mléko dle návodu

125g másla

Třtinový cukr

Cukr moučka

 

ovocny-kolac-z-ovesnych-vlocek-04.jpg

    Všechny sypké ingredience vložíme do mísy a promícháme, poté přidáme mléko, olej, vajíčko, med a řádně promícháme. Vše vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Dáme péct na 200°C cca na 20 min.

   Korpus zkontrolujeme špejlí, pokud se nám na ní nic nepřilepí, je hotovo. Také uvidíme, že se nám korpus odlepuje od formy. Ještě horký korpus potřeme marmeládou.

   Tento základ na koláč má mnoho variací. Do těsta můžeme nastrouhat jablíčko, mrkev, nebo na těsto vložíme čerstvé ovoce. Můžeme použít i zavařené ovoce. Při těchto variantách, se pečení o něco prodlouží.(cca 5min)

 

Krém :

ovocny-kolac-z-ovesnych-vlocek-05.jpg

 Uvaříme hustý puding a necháme vychladnout, je důležité, aby byl puding studený. Než nám puding vychladne tak si ušleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny. Cukru dáme dle chuti, záleží na tom, jak chceme mít krém sladký. Do vyšlehaného másla postupně zašleháváme puding, až se nám vytvoří kompaktní lesklý krém.(můžeme přidat, rum, koňak…nebo jiný likér). Poté krém namažeme na korpus a poklademe na něj ovoce. Dáme vychladit. Dobrou chuť.

ovocny-kolac-z-ovesnych-vlocek-07.jpg