Ovocný koláč z ovesných vloček
Ingredience korpus:
2 pol. lžíce polohrubé mouky
3 pol. lžíce hladké špaldové mouky
4 pol. lžíce mletých ovesných vloček
2 pol. lžíce třtinového cukru
1 pol. lžíce medu
1 káv. lžička mleté skořice
7 pol. lžic oleje
1 vajíčko
½ hrnku mléka
½ balíčku prášku do pečiva
Ingredience krém:
1 puding
mléko dle návodu
125g másla
Třtinový cukr
Cukr moučka
Všechny sypké ingredience vložíme do mísy a promícháme, poté přidáme mléko, olej, vajíčko, med a řádně promícháme. Vše vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Dáme péct na 200°C cca na 20 min.
Korpus zkontrolujeme špejlí, pokud se nám na ní nic nepřilepí, je hotovo. Také uvidíme, že se nám korpus odlepuje od formy. Ještě horký korpus potřeme marmeládou.
Tento základ na koláč má mnoho variací. Do těsta můžeme nastrouhat jablíčko, mrkev, nebo na těsto vložíme čerstvé ovoce. Můžeme použít i zavařené ovoce. Při těchto variantách, se pečení o něco prodlouží.(cca 5min)
Krém :
Uvaříme hustý puding a necháme vychladnout, je důležité, aby byl puding studený. Než nám puding vychladne tak si ušleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny. Cukru dáme dle chuti, záleží na tom, jak chceme mít krém sladký. Do vyšlehaného másla postupně zašleháváme puding, až se nám vytvoří kompaktní lesklý krém.(můžeme přidat, rum, koňak…nebo jiný likér). Poté krém namažeme na korpus a poklademe na něj ovoce. Dáme vychladit. Dobrou chuť.