Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rebarborový koláč

2. 3. 2015

rebarborovy_kolac_01.jpg

Těsto:

600g hl mouky

2 vejce

200 ml oleje

1 prášek do pečiva

špetka soli

250 ml teplého mléka

2 lžíce cukru krystal

kostka droždí

 

Drobenka:

cca ¼ kosky másla

120g moučkového cukru

polévková lžíce hl mouky

 

rebarborovy_kolac_03.jpg

   Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

 

rebarborovy_kolac_02.jpg

   Připravíme si drobenku, změklé máslo cukr a mouku smícháme a dáme do chladna ztuhnout.

 

rebarborovy_kolac_04.jpg

   Z těsta vyválíme plát na vymaštěný plech a okraje pomažeme olejem. Na těsto dáme ovoce v tomto případě je to rebarbora oloupaná, nakrájená na kousky, smíchaná s trochou cukru.

   Na ovoce nadrobíme drobenku a dáme péct na cca 200 stupňů.

 

rebarborovy_kolac_05.jpg