Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční mazanec

mazanec-03.jpg

200 ml mléka

kostka droždí

150 g cukru

3 žloutky

100 g másla

450 g polohrubé mouky

50 g rozinek

špetka soli

špetka citronové kůry

1 vejce na potření

mandle na posypání

 

mazanec-01.jpg

   Ohřejeme mléko, přidáme trochu cukru, kvasnice, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme cca 2 hodiny kynout. Z těsta vytvoříme bochánky a ty necháme kynout ještě 15 minut.

 

mazanec-02.jpg

   Bochánky potřeme vajíčkem, nastřihneme nůžkami kříž (nemusíme), posypeme mandlemi a dáme péct na cca 180 st. A 30 minut.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář