Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mangové lassi

2 kelímky jogurtu
500 ml plnotučného mléka
2 větší zralá manga
2-3 lžíce cukru, nejlépe přírodního, nebo med, dle chuti
1 vanilkový cukr
1 lžíce mleté skořice
špetka strouhaného muškátového oříšku

    Mango oloupeme a vyjmeme pecku. Nakrájíme na kousky a v mixéru společně s jogurtem a cukrem rozmixujeme. Na ozdobu si necháme 4 tenké plátky manga. Přidáme mléko a ještě jednou promícháme. Je-li nápoj příliš hustý, doplníme ho trochou studené vody. Necháme vychladit a před podáváním prošleháme. Rozdělíme do čtyř sklenic, poprášíme skořicí, strouhneme špetku muškátového oříšku a ozdobíme plátkem manga.
 
TIP
Použít můžete libovolné ovoce a místo mléka jogurt prošlehat s vodou, nebo použít kefír a kyselé mléko. Nápoj můžete obohatit strouhaným kokosem, oříšky, různým kořením. Jogurtové nápoje se v Indii připravují i na slano, s ostrým kořením nebo bylinkami, oblíbený je jogurt s hořčičným semínkem, kari, česnekem, koriandrem, zázvorem a solí.