Pizza z krbu
400 ml vody
800 g hladké mouky
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
Droždí
Zaděláme těsto a necháme vykynout, recept je na domácí pekárnu, ale je možno zadělat i normálně nebo přizpůsobit množství potřebě. Tahle dávka je na 8 ks pizzy o průměru cca 25-30cm nebo na čtyři plechy do trouby, také lze těsto rozdělit, dát do mrazáku a použít později.
Z těsta vyválíme placky, pomažeme rajčatovým protlakem a poklademe dle chuti a fantazie šunkou, salámem, sýrem, cibulí, houbami apod.
V roztopeném krbu rozhrneme uhlíky, vymeteme popel košťátkem a dáme pizzu péct.
Pokud máme velkou poklici, můžeme s ní pizzu přiklopit a ta pak bude hotová během několika minut.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář