Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gulášová polévka podomácku

25 dkg hovězí kližky
4 dkg rostlinného tuku (nebo sádla)
1 cibule
mletá sladká paprika
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
kmín
1 krajíček tvrdšího chleba
2 středně velké brambory
ostrý kečup
majoránka
10 dkg párku (nebo točeného salámu)
petrželka
1,25 l vody
 
    V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme na menší kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme paprikou, přidáme česnek utřený se solí, pepř, drcený kmín, maličko podlijeme a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme na kousky rozlámaný chléb, dolijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dále, až je vše měkké. Polévku dochutíme kečupem, solí a rozemnutou majoránkou. Přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou uzeninu a necháme přejít var. Doplníme jemně nakrájenou petrželkou.